Filter producten Showing 1 - 24 of 66 results
Categorieen
Merk
Serie
In showroom

Resultaat 1–24 van de 66 resultaten wordt getoond

Waterleiding en fittingen

Koper

Waterleidingen verkopen wij in:

  • Roodkoper, 12, 15, 22, 28 en 35 mm
  • Zacht koper op rol, in 6, 8, 10, 12, 15 mm
  • Wicu buis op de rol met daaromheen een mantelbuis, in 12, 15 en 22 mm

Tyleen

Tyleenslang voor de waterleiding buiten in de grond, in 16, 20, 25, 32 mm.

PVC

Verlijmbare pvc waterleiding, in 12, 16, 20, 25, 32, 40, 50, 63 mm.

Voor al deze soorten waterleiding leveren wij alle benodigde knelfittingen of soldeerfittingen en bevestigingsmaterialen op voorraad.

Problemen met Kunststof leidingsystemen voor cv en warmwater ?

In nieuwbouwwoningen vind men tegenwoordig een grote verscheidenheid aan kunststof leidingsystemen, na oplevering wil men vaak iets wijzigen aan de waterleiding of het cv systeem. De juiste koppelingen zijn dan niet verkrijgbaar, of men moet een installateur laten komen met een speciale perstang of deze huren.
Dit is niet nodig: Voor alle bekende maten kunststofleidingen hebben wij overgangskoppelingen in voorraad dit zijn gewone knelfittingen en hier zijn geen speciale perstangen voor nodig! Verkrijgbaar in 14x2mm, 16x2mm,16×2,2mm, 17x2mm, 18x2mm, 20x2mm, 20×2,2mm, 20×3.4mm zowel geschikt voor vloerverwarmingsslang (PE), als meerlagen coax buis(PEX). Ook voor knelovergangen op Rehau buis van 16×2,2 en 20×2,2mm overgaand naar bv Uponor of cv buis, koper bent u bij Welbie op het juiste adres.

Multifit het alternatief voor knellen of persen:

Multi-Fit koppelingen voor meerlagenbuis, coaxbuis zijn net zo goedkoop als een knelkoppeling maar even betrouwbaar en snel te monteren als een persfitting.
Een perstang heeft u niet nodig, Multi-Fit monteert u met een simpele inbussleutel. U kunt Multi-Fit zelfs demonteren en hergebruiken zonder de buis of de fitting te beschadigen. Gebruik voor het snijden van de buis een buissnijder zoalsin de webshop verkrijgbaar. Het gebruik van een zaag of kniptang is niet aan te bevelen, daar de buis vervormd of ovaal kan worden. Het is van belang om de binnenzijde van de buis te ontbramen, gebruik hiervoor 701108.
Door de buis te ontbramen kunt u de fitting sneller en gemakkelijker monteren en voorkomt u dat de O-ringen beschadigd worden.
Alvorens de fitting te monteren dient u de beschermhuls over de buis te schuiven. In deze huls zit namelijk een pakking die voorkomt dat de aluminium laag van de buis in contact komt met het metaal van de fitting. Door dit contact zou immers electrolytische corrosie kunnen ontstaan.
Voor in de beschermhuls bevindt zich een indicatieopening, waardoor u kunt zien of de buis ver genoeg in de beschermhuls is geschoven.
Nu de wartel over de fitting schuiven en de fitting in de buis steken. Omdat de fitting licht conisch is, is het niet noodzakelijk om de buis op te trompen.
De Multi fit fitting is zodanig ontworpen dat het de buis optrompt, onregelmatigheden verwijdert en eventuele ovaliteit oplost tijdens de montage.
Het wordt niet aanbevolen om enig smeer -of glijmiddel te gebruiken, daar het de O-ring kan aantasten. De O-ringen zijn in de fabriek reeds voorzien van het noodzakelijke vet. Draai vervolgens de fitting met de inbussleutel volledig in de buis. U heeft nu een extreem veilige en eenvoudige verbinding gemaakt.
Als u de Multi-fit fitting wilt verwijderen draait u deze eenvoudig weer met een inbussleutel van de buis.
De Multi-fit fittingen zijn te gebruiken in combinatie met onze Unipipe buis en geschikt voor waterleiding, verwarming en vloerverwarming.

1 2 3